מאמר |תנור לפיצריה
ירקות אורגנים
ירקות אורגניים מציעים מספר יתרונות בריאותיים ואקולוגיים, הנה 100 מהם:
- פחות כימיקלים: ירקות אורגניים אינם מרוססים בחומרי הדברה כימיים סינתטיים.
2. טעם עשיר יותר: רבים טוענים שירקות אורגניים טעימים יותר.
3. פחות שאריות חומרי הדברה: בירקות אורגניים יש פחות שאריות של חומרי הדברה בהשוואה לגידולים רגילים.
4. מניעת מחלות כרוניות: ירקות אורגניים עשויים להוריד את הסיכון למחלות כרוניות.
5. יותר נוגדי חמצון: מחקרים מראים שירקות אורגניים מכילים יותר נוגדי חמצון.
6. שיפור בריאות הקרקע: החקלאות האורגנית משפרת את בריאות הקרקע ומונעת שחיקתה.
7. הפחתת זיהום הסביבה: שימוש מופחת בחומרי הדברה כימיים תורם להפחתת זיהום הקרקע והמים.
8. עידוד מגוון ביולוגי: החקלאות האורגנית תומכת במגוון רחב יותר של חיות וצמחים.
9. שימור משאבי גידולים אורגניים צורכים פחות מים ואנרגיה.
10. בריאות הלב: ירקות אורגניים עשויים לתרום לבריאות הלב. 11.פחות חשיפה להורמונים: ירקות אורגניים אינם מכילים הורמונים מלאכותיים.
12. חיזוק המערכת החיסונית: צריכת ירקות אורגניים עשויה לחזק את מערכת החיסון.
13. הפחתת סיכון לאלרגיות: ישנם מחקרים שמצביעים על ירידה באלרגיות בקרב ילדים שניזונים מירקות אורגניים.
14. תמיכה בקהילות חקלאיות קטנות: החקלאות האורגנית תומכת בחוות קטנות ומשפחתיות.
15.יותר ויטמינים ומינרלים: מחקרים מסוימים מראים שירקות אורגניים עשירים יותר בויטמינים ומינרלים.
16.פחות סיכונים לתינוקות וילדים: ירקות אורגניים מהווים סיכון נמוך יותר לחשיפה לכימיקלים מזיקים אצל תינוקות וילדים.
17. הפחתת שימוש בדשנים כימיים: ירקות אורגניים אינם מדושנים בכימיקלים סינתטיים
18. הפחתת זיהום מים: הגידול האורגני מפחית את כמות הדשנים הכימיים המזהמים את המים.
19. הפחתת הסיכון לסרטן: צריכת ירקות אורגניים עשויה להפחית את הסיכון למחלות סרטן מסוימות.
20. שיפור בריאות המעי: סיבים תזונתיים מירקות אורגניים תומכים במערכת העיכול.
21. מניעת פגיעה בבעלי חיים: הגידול האורגני פחות מזיק לסביבה ובעלי החיים.
22. הפחתת גזי חממה: גידולים אורגניים פולטת פחות גזי חממה בהשוואה לגידולים רגילים.
23. תמיכה בעבודה בתנאים הוגנים: חקלאות אורגנית לרוב מתבצעת בתנאי עבודה טובים יותר לעובדים.
24. בריאות טובה יותר לנשים הרות: ירקות אורגניים עשויים להועיל לבריאותן של נשים בהריון.
25. פחות התפתחות של עמידות לאנטיביוטיקה: הירקות האורגניים אינם מכילים אנטיביוטיקה.
26. שימוש בגידולי מסורתיים: חקלאות אורגנית משתמשת בזנים מסורתיים ועמידים.
27. יותר כבוד לטבע: גידול אורגני מכבד את חוקי הטבע והמערכת האקולוגית.
28. תמיכה במקומיות: ירקות אורגניים בדרך כלל מיוצרים מקומית, מה שמפחית את טביעת הרגל הפחמנית.
29. שימוש מועט באריזות פלסטיק: לרוב, ירקות אורגניים מגיעים עם פחות אריזות פלסטיק.