מאמר | מכונות ברד

שמן זית


 

שמן זית ידוע בשל יתרונותיו הבריאותיים הרבים, והוא מרכיב עיקרי בתזונה הים-תיכונית.


 להלן כמה יתרונות מרכזיים של שמן זית:

 

עשיר בנוגדי חמצון: שמן זית מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון כמו ויטמין E ופוליפנולים, המגנים על הגוף מפני נזקים של רדיקלים חופשיים ומסייעים במניעת מחלות כרוניות.



מועיל לבריאות הלב: מחקרים מראים שצריכה קבועה של שמן זית קשורה לירידה בסיכון למחלות לב. הוא עוזר להפחית רמות כולסטרול "רע" (LDL) ומגביר את רמות הכולסטרול "הטוב" (HDL). 3.


תכונות אנטי דלקתיות: בזכות תכולת האולאוקנתאל (Oleocanthal) שבו, שמן זית בעל תכונות אנטי דלקתיות, המסייעות להקל על כאבים ולהפחית דלקות בגוף.

 

מסייע בשליטה על משקל: למרות שהוא מכיל קלוריות, שמן זית יכול לעזור בשליטה על המשקל כאשר הוא חלק מתזונה מאוזנת. הוא משביע ומסייע להרגיש מלאות לאורך זמן.

 

טוב לעיכול: שמן זית מסייע לשפר את תהליך העיכול ומעודד ספיגה טובה יותר של רכיבי תזונה במערכת העיכול.

 

שיפור בריאות העור והשיער: בזכות תכולת הוויטמין E והשומנים הבריאים שבו, שמן זית יכול לשפר את מצב העור והשיער, ולהעניק להם לחות והגנה מפני נזקים סביבתיים.


תמיכה במוח ובמערכת העצבים: שמן זית מכיל שומנים חד בלתי רוויים, שמועילים לתפקוד המוח ועשויים להקטין את הסיכון למחלות נוירודגנרטיביות, כגון אלצהיימר.

 

 שמן זית נחשב לאחת השומנים הבריאים ביותר שניתן לצרוך, והכנסתו לתזונה היומית יכולה לתרום רבות לבריאות הכללית